Världsomseglaren Paul Suominen fängslade gråtrutarna

Tors 12.1.2017 - klo 14:24 -- Rolf Kokkola

Gråtruten Paul Suominens berättelser om sina äventyr på världshaven drog lördagen 28. januari en stor publik till gråtrutsträffen på Seahorse. 36 deltagare var nytt rekord för gråtrutarna. Paul berättade medryckande om motigheter i engelska kanalen, grundstötning på Korsika och hur han fångades i ett äktenskapligt nät i Venezuela. Vägen runt jorden är lång så Paul och trutarna beslöt att träffas på nytt i april för att tillsammans fortsätta resan.

Under kvällen cirkulerade de tre böcker som Paul har gjort om resan och många var intresserade av att beställa dem, Paul är en skicklig tecknare. Vi återkommer med hur böckerna kan beställas. Priset blir 50 euro per bok plus postkostnader. Trots priset är böckerna lockande.

Före föredraget uppvaktades den ivriga gråtruten Sven-Erik Nylund med en butelj marint lämplig dryck. Och efteråt lät sig trutarna väl smaka av ärtsoppa, pannkaka och punsch. Se bifogade bilder nedan!

Båtvarven i Helsingfors

Det har alltid byggts och underhållits båtar i vår stad. Men gråtruten i gemen vet egentligen väldigt lite om varven och deras historia. Jorma Rautapää har åstadkommit en intressant och lärorik liten skrift om ämnet. Eftersom Jorma är en utmärkt fotograf är boken rikt illustrerad med fina bilder. Jorma berättar om varven och båtbyggandet vid gråtrutssitsen lördagen den 11 mars kl 15 på Skifferholmen.

Övrigt vårprogram

De blir Suominenfortsättning iapril och slutet av maj skall vi segla radiostyrda båtart i Havshamnen. Försommarens utflykt och samseglats hoppas vi att skall kunna gå till det på seglingstraditioner rika Gråhara.

Seniorkommittén

 

BilagaStorlek
pauls0001.jpg123.62 KB
pauls0002.jpg109.06 KB
pauls0003.jpg115.88 KB
img2037.jpg68.18 KB
pauls0004.jpg145.83 KB
Section: 
Allmänna
Senior