Trutarna hörde om Helsingforsvarven

Mån 13.3.2017 - klo 12:50 -- Rolf Kokkola

Nu vet gråtrutarna mycket mer om båtvarven i Helsingfors, både historiskt och i nutid. Jorma Rautapää, som har skrivit om varven berättade lördagen den 11 mars på Skifferholmen om varv som speciellt intresserar HSS-trutarna, alltså exempelvis varvet på Skifferholmen och Örnholmsvarvet, där många av våra träbåtar bor om vintern. Dessvärre hade Jorma missbedömt efterfrågan på sin bok så han sålde slut på upplagen åt trutarna. Han har fått mycket respons på boken och tilläggsinformation så möjligheter för en utvidgad ny upplaga finns. Jorma var nyss hemkommen från en kryssninig till Antarktis så han visade som uppvärmning lite bilder därifrån. Den finskspråkiga Jorma höll dessutom föredraget på en utmärkt svenska. De 22 deltagande trutarna tackar.

Efter föredraget njöt trutarna av god samvaro, rökt lax och potatissallad. Vintern hade övergått i strålande solväder vilket hade åstadkommit vatten på isen vid stränderna Men promenaden över Ugnsholmen skrämde inte trutarna som kom mangrant fram trots omvägen. Också solnedgången var magnifik

Bilderna: Jorma Rautapää berättar och i samspråk med Pekka Montonen, Paul Suominen och Kristian Blomqvist o många andra trutar. Den vackra dagens vackra solnedgång.

BilagaStorlek
varven0001.jpg133.09 KB
varven0002.jpg144.37 KB
varven0003.jpg147.09 KB
varven0004.jpg152.99 KB
Section: 
Allmänna
Senior